بیماری آرنج تنیس‌بازان چیست؟

  • خانه
  • -
  • دسته‌بندی نشده
  • -
  • بیماری آرنج تنیس‌بازان چیست؟
بیماری آرنج تنیس‌بازان چیست؟

بیشتر بزرگسالان بالای سی سال که به ورزش تنیس به‌صورت مداوم می‌پردازند، مکانیک‌ها، نجارها و… مبتلا می‌شوند.
علائم تنیس البو چیست
نشانه های بیماری معمولا بتدریج ظاهر میشود و در عرض چند ماه شدت میابد. این بیماری معمولا با ضربه یا آسیب منفردی شروع نمیشود. مهمترین علامت بیماری درد و احساس سوزش در قسمت خارجی آرنج است. معمولاً قدرت مشت کردن دست هم کاهش پیدا میکند. علائم معمولاً با فعالیت ساعد مثل گرفتن یک راکت یا چرخاندن یک آچار، سفت کردن شیر آب، چرخاندن دستگیره در، چای ریختن یا دست دادن بیشتر میشود.
 
بیماری بیشتر در دست غالب که معمولاً دست راست است دیده میشود. پزشک معالج ممکن است برای افتراق بیماری از علل دیگری که میتوانند دردهای مشابهی ایجاد کنند از رادیوگرافی ساده و یا ام آر آی و یا الکترومیوگرافی استفاده کند.ی‌شوند.
 
درمان آرنج تنیس بازان
اکثریت موارد درمان آرنج تنیس بازان طبی و غیر جراحی موفقیت آمیز بوده و توصیه می شود و شامل موارد زیر است:
 
کاهش فعالیت اندام مبتلا
گرم کردن آرنج مبتلا
استفاده از داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی نظیر ایبوپروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک و…
موارد فوق برای درمان درد آرنج اغلب برای تسکین درد آرنج تنیس بازان مؤثرند. همچنین تجویز بریس (آتل) مخصوص که به نام Tennis elbow brace معروف است، کمک کننده است که معمولاً باید حدود ۶ ماه استفاده شود. (نوعی آرنج بند جهت آرنج تنیس بازان)
در مواردی که بیماری آرنج تنیس بازان شدیدتر باشد تزریق داروهای کورتونی طویل الاثر در زایده اپی کوندیل خارجی همراه با بی حرکت کردن موقت آرنج به وسیله باند سه گوش یا آتل انجام می شود. فیزیوتراپی و استفاده از امواج اولتراسوند در محل ضایعه غالباً مؤثر است.
ماساژ عمقی بر روی محل بیماری آرنج تنیس بازان گرچه دردناک است، ولی گاه به بهبودی کمک می کند. در موارد نادری که هیچ یک از اقدامات درمانی فوق مؤثر واقع نشوند، اقدام به درمان جراحی آرنج تنیس بازان می کنیم.
 
درمان های فیزیوتراپی در آرنج تنیس بازان
درمان های فیزیوتراپی در درمان و آرنج تنیس بازان این ضایعه بسیار تأثیر گذار است. این درمان ها شامل ماساژ لیزر درمانی و استفاده از مدالیته های مربوطه می باشد. در مراحل ابتدایی استفاده از بانداژهای حمایتی و اسپلینت (آتل) یکی از بهترین درمان ها است. این وسیله هم نقش حفاظتی داشته و هم باعث کاهش درد و آرنج تنیس بازان می شوند.
 
می توانید این وسیله را شب ها باز کنید، زیرا بستن آن به صورت مداوم باعث ضعف عضلات می شود. استفاده از کمپرس یخ در مراحل حاد در هر دو ساعت یکبار به مدت ده دقیقه به کاهش درد خیلی کمک می کند. دقت داشته باشید یخ نباید تماس مستقیم با پوست داشته باشد.
مرحله دوم درمان ها شامل تمرینات ورزشی است
این تمرینات هم به افزایش گردش خون منطقه کمک کرده و هم باعث کاهش چسبندگی ها می شوند
 
۱٫استفاده از توپ های نرم برای تقویت عضلات مچ دست، یک توپ نرم را در دست گرفته و با انگشتان دست آن را فشار داده و سپس رها کنید. این حرکت را ۲ بار در روز و هر بار به مدت ۱۰ -۱۵ دقیقه انجام دهید.
 

  1. تمرینات کششی: در حالت نشسته یا ایستاده دست مورد نظر را با آرنج صاف از ناحیه مچ و انگشتان به سمت خود بکشید و تا ۱۰ شماره نگهدارید و ۲- ۳ بار در روز، هر دفعه ۱۰ بار تکرار کنید.

 

  1. تمرینات تقویتی: در این تمرین می تواند با استفاده از وزنه های ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرمی عضلات مچ دست را تقویت کنید.